Eindhoven-de Kempen

Een wandeling langs de 'Klotputten' gaat toch echt gebeuren.

Het zat even niet mee, Op het moment dat we vorige keer wilden starten brak het geweld los .....onweer en regen. De voorspellingen waren niet geweldig, dus afgelast. Maar we probeerden het opnieuw. MISLUKT. Brabant Water was met groot materiaal aan komen draven om de natuurontwikkeling  een beetje te helpen.......
En nu is het klaar, de vakantieperiode is aangebroken dus wordt het september en wel op 3 september starten we om 10.00 uur. Omdat nog niet bekend is hoeveel gidsen beschikbaar zijn, weten we ook nog niet hoeveel personen kunnen deelnemen. Houd de website in de gaten!!

Het gebied 'Klotputten' is beschermd omdat er naar grondwater wordt geboord door Brabant Water en Waterschap De Dommel zorgt ervoor dat het water via de Dommel goed wordt afgevoerd.
De planten en insecten doen hier wat ze overal doen als ze de kans krijgen: groeien en bloeien. De zuidkant van de Dommel is het meest natuurlijk qua inrichting, de andere kant langs de wijk is wat meer recreatief ingericht.

De wandeling gaat gedeeltelijk langs de Dommel.
De afgelopen jaren was het erg droog in september, dit jaar zou het natter kunnen worden, zodat  vroege paddenstoelen mogelijk zijn, maar zorg als het nat blijft dus ook voor schoenen die tegen een spat modder kunnen.  We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij de Groenschool (Yuverta, Locatellistraat 5, 5654 JB Eindhoven), net voor de brug over de Dommel. De wandeling duurt ongeveer 1.5 √† 2 uur. Bij de tennisclub tegenover de school kan een kopje koffie of thee gedronken worden.
Aanmelden met aanmeldformulier of per mail naar Trudy Stolwijk
Graag even melden of u wel of niet kunt komen, geef dat even door aan Trudy, Dan kan iemand van de wachtlijst uitgenodigd worden.