Eindhoven-de Kempen

Cursus Ecologisch moestuinieren

Groei en Bloei Eindhoven-de Kempen organiseert in samenwerking met Velt Eindhoven een cursus Ecologisch moestuinieren. De cursus vormt een theoretische basis om aan de slag te gaan met ecologisch tuinieren en omvat vier lesavonden op woensdagavond 19.30u- 21.30u (inloop vanaf 19.00 uur, uitloop naar 22.00 uur) in het Wasven (Celebeslaan 30, 5641AG Eindhoven). 

  • 9 oktober: Inleiding over ecologisch tuinieren, bodem en bemesting
  • 16 oktober: Netwerken in de tuin en bodemdiversiteit
  • 30 oktober: Bodembewerking
  • 6 november: Vruchtwisseling en zaden

Aanvullend is er in het voorjaar van 2025 een mogelijkheid om in te schrijven voor een bijeenkomst om een aantal vaardigheden in de praktijk te oefenen. De cursus wordt verzorgd door Eric van Oijen, erkend Velt-lesgever.

Kosten: €60 voor Groei & Bloei en/of Velt-leden, €80 voor niet-leden. Dit is inclusief het boekje, Ecologisch Moestuinieren voor beginners en koffie/thee

Aanmelden & betalen gaat via Velt. 

Per mail aanmelden. De aanmelding is pas definitief als het inschrijfgeld is overgemaakt op de rekening van Velt Eindhoven NL88INGB 0007475196 ovv MOESTUINCURSUS 2024.

Let er op dat de naam op je overschrijving overeenkomt met de naam in je mail. Inschrijving op volgorde van binnenkomst van mail én betaling.